Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam Pluginu] Działki w każdym miejscu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wydaje mi się, że na jakimś serwerze takie cudo widziałem ale mogę się, oczywiście mylić

Plugin umożliwiający zakup DOWOLNEGO fragmentu terenu przez zaznaczenie dwóch jego przeciwległych rogów konkretnymi blokami (+ewentualnie jakaś komenda na potwierdzenie zakupu).

Plugin:

- sprawdza, czy nie pokrywa się on z innymi cuboidami (również z innymi zakupionymi działkami, regionami zabezpieczonymi WG itp.)

- oblicza wartość działki na podstawie wielkości cuboidu (ilości bloków w zaznaczonym prostopadłościanie x koszt 1 bloku) i ściąga (po potwierdzeniu) kwotę z majątku gracza

- tworzy region z graczem jako ownerem, oczywiście z flagami: build, openchest itp. tylko dla niego

Ktoś kojarzy ten plugin (lub podobny)?

Opublikowano

Jeżeli w tak rozległym zakresie możliwości stawiałbym, że to czyiś autorski plugin połączony z SimpleRegionMarket'em. Zwykły plugin ma tylko możliwość sprzedania zaznaczonego, oflagowanego terenu, ale nie ma możliwości sam z siebie nadania flag itd. Jeżeli chcesz mieć tak przygotowaną działkę musisz ją sam odpowiednio przygotować i wystawić na sprzedaż.

altairbattlefield3assas.jpg

Opublikowano

Jeżeli w tak rozległym zakresie możliwości stawiałbym, że to czyiś autorski plugin połączony z SimpleRegionMarket'em. Zwykły plugin ma tylko możliwość sprzedania zaznaczonego, oflagowanego terenu, ale nie ma możliwości sam z siebie nadania flag itd. Jeżeli chcesz mieć tak przygotowaną działkę musisz ją sam odpowiednio przygotować i wystawić na sprzedaż.

Niestety po dokładniejszym zapoznaniu się z SRM widzę, że masz rację...

Więc szukam dalej... Ale plusika nie cofam, bo opcji mi potrzebnych jest tu sporo.

Opublikowano

Simpleregion market zaznaczas 2 rogi dajesz nazwe cuba i na tabliczce wpisujesz np jak nazwales dzialke b1 to wpisujesz tak

[sell]

b1

tutaj kwota za ile chcesz sprzedac moze byc tez zero

a i ustaw sb w konf ze np kazdy gracz moze kupic 1 dzialke bo jak tak nie zrobisz to np 1 gracz wykupi ci wsyzstkie dzialki na serwie:D

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...